Over de podcast

Bumpy Road is een podcast waarin jongeren hun verhaal vertellen. Over het leven, over struggles en over vastlopen. Over hoe dat voelt en wat helpt. En met tips over hoe je je vrienden kunt helpen.


Bumpy Road is een
samenwerkingsproject
tussen Redesigning Psychiatry en de
Parnassia Groep.

Waarom maken we deze podcast?

Tijdens de adolescentie verandert er in korte tijd veel, zowel sociaal als lichamelijk en in je hoofd. Dat maakt het een periode waarin veel jongeren vastlopen. Dit kan groot zijn maar ook heel klein. Met Bumpy Road willen we laten zien dat je niet de enige bent die worstelt.

Bumpy Road gaat niet over diagnoses, ziek, gek of gezond zijn, maar over wát er speelt in het leven; zoals vrienden, school, pesten, liefde, drugs, geld en familie. We willen het échte verhaal laten horen, laten zien dat praten helpt en zo helpen het taboe rond mentale problemen te doorbreken.

“We willen het échte verhaal laten horen, laten zien dat praten werkt en zo het taboe rond mentale problemen helpen te doorbreken.”

Nina Schouten, bedenker & initiatiefnemer

Wie zijn de makers?

Redesigning Psychiatry gaf Nina Schouten, voormalig afstudeerder van Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, de opdracht om een interventie te ontwikkelen rond het vastlopen tijdens de adolescentie. Dit afstudeerproject resulteerde in Bumpy Road. Het concept is gesubsidieerd door Agis Innovatiefonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en kon zo in samenwerking met de Parnassia Groep worden doorontwikkeld tot podcastreeks.

redactie Nina Schouten, Beatrijs Voorneman, Leontien Los
montage Freija Hogenboom
visualisaties Laura van der Steen
webdesign Willemijn Bins
muziek  Sean Angus Watson (intro & outro)
veel dank aan Yvonne van den Berg, Gino Cornelius, Pendo Diallo, Lotje van Hees, Nick de Jong, Martijn Schagen, Anouk Sijbenga, Tonnie Staring, Eddo Velders, Kira Wijnhoven, Mats Wubbolts, het Redesigning Psychiatry kernteam en alle andere meedenkers!

Mede mogelijk gemaakt door

"Luister de Bumpy Road en neem een kijkje in het hoofd van iemand anders."